Kuumat kesäeväät
Kaipuuni Espanjaan muistutti ihanasta espanjalaisesta kylmästä tomaattikeitosta, gazpachosta. Helteellä raikas ja paras ytimekäs keittoresepti lähtee nyt blogiin jakoon, herkkusoppa, joka vaan kuuluu tän kesän herkkuihin. Ja alla toinen herkkupirtelö. Niitä oon tehnyt joka aamu, ihanaa voimaruokaa ja aina hieman erilaisia vaikka käyttäisi samoja raaka-aineita. Eiku mixaileen ja smoothaileen.
GAZPACHO
paprikaa (esim 1 punanen ja 1 vihreä)
kurkku (siemenet voi poistaa)
sipulia
valkosipulia
6 kypsennettyä tomaattia (kuoret voi poistaa)
1 tlk tomaattimurskaa
175 g extra neitsytoliiviöljyä
mustapippuria, suolaa
ruohosipulisilppua koristeeksi
Paprikaa ja tomaattia voi keittää niin, että kuoret irtoaa. Kaikki ainekset sekoitetaan tehosekoittimella, pieniä kurkun ja paprikan paloja kannattaa jättää keittoon lisättäväksi sellaisenaan. Maustetaan suolalla ja pippurilla. Jääkaappiin jäähtymään kylmäksi. Nam.
VOIMASMOOTHIE 2014
banaania
mansikoita
auringonkukan siemeniä
inkivääriä
lehtikaalia
appelsiinia
vettä
Ja kaikki vaan mixeriin. Kaikki hedelmät ja marjat sopii messiin. Mmm ja avokado tietty! Smoothieita voi jytäyttää erilaisilla superfoodeilla, spirulinalla, macalla, viherjauheilla, siemenillä jne, mutta ite fiilistelen kyl tätä Suomen kesän luomusatoa. Näillä kyllä taas pärähtää voimiin! Amen antimille!