Naurujoogaa ja musiikkia. Vierailin eilen Varkaudessa mekaanisen musiikin museossa ja kylläpä tykkäsin! Varkautelaisena oon paikassa kerran ennestään vieraillut ja sillonkin taisin olla ekaluokkalainen, joten ainut muistikuva paikasta on pihalla lentelevät papukaijat, jotka tälläkin kertaa siellä viuhahtelivat.
Sisälle päästyä vastassa oli heti mies, joka ohjasi opastetulle kierrokselle. Kierroksia tehdään ryhmissä ja kielenkin voi itse valita aikalailla laidasta laitaan. Tällä kertaa oli onneksi suomenkielinen meneillään. Koko kierros oli todella humoristinen ja hymy löytyi huulilta lähes taukoamatta. Todella teatraalinen opas veti kierroksen loppuun asti kyllä ainakin omasta mielestä taidolla! Hienoa hienoa.
Rakennuksesta löytyi yhtä jos toista hienoa soitinta, soivia tuoleja ja soittimia joiden nimiä en enää edes muista. Ihan hirveästi kaikkea hienoa ja mielenkiintoista. Haaveilijaihmisenä pääsin jo haaveilemaan yhteisestä illasta kavereiden kanssa täällä, musiikkia ainakin riittäisi ja ihanaa sellaista. Näiden viimeaikaisten reissailujen jälkeen alkaa tuntumaan, että olen syntynyt ihan väärälle vuosituhannelle tai sitten sille kymmenelle. Nykymusiikki menee mutta ai että täällä tykkäsin taas tästä vanhanajan tunnusta.
Opas otti paljon huomioon kierroksella olleita ja välillä lapsetkin pääsivät kokeilemaan soittimien soittoa ja vastailemaan kysymyksiin palkinnon kera. Koko rakennus oli itsessään jo ihan huippu, hieno ja taidokas. Eipä paljoa negatiivista sanottavaa tästä reissusta. Enpä myöskään tiennyt, että täällä näin paljon ihmisiä kävisi, mutta hyvä juttu vain että asiakkaita riittää. Epäilemättä :)
Suomen ainoa ja Pohjoismaiden suurin Mekaanisen Musiikin Museo sijaitsee Varkaudessa 5-tien varrella. Koko maailmassa mekaanisen musiikin museoita on nelisenkymmentä. Varkauden mekaanisen musiikin museo on kiehtova, kaikenikäisille sopiva matka menneisyyteen, jossa alkaa elää koko entisaikojen musiikkimaailma mekaanisine musiikki instrumentteineen: soittorasiat, mekaaniset pianot, viulut ja haitarit, posetiivit pienestä pöytämallista aina upeaan katuposetiivi Amadeukseen saakka, maailman suurin orkestrioni, 75- miehen Popper Goliath sekä lukuisat äänentoistoon ja taltiointiin käytetyt fonografit, gramofonit ja jukeboksit.
Koko mekaanisen musiikin historia vuodesta 1850 nykypäiviin saakka nähtävänä ja kuultavana.